Campings Toscane

Galleria degli Uffizi

Galleria degli Uffizi is een van de belangrijkste en oudste kunstmusea ter wereld. Het museum is gevestigd in het Palazzo degli Uffizi, een oud paleis in Florence. In 1560 werd begonnen met de bouw van dit paleis dat ontworpen is door Giorgio Vasari. Het U-vormige museum beschikt over een ruime collectie schilderkunst van vooral Italiaanse kunstschilders. Veel schilderijen komen uit de late middeleeuwen en vroege renaissance tot de barok. Werken in bezit van het museum zijn onder meer van Michelangelo, Leonardo da Vinci, Titiaan en Rembrandt. Naast de schilderkunst bevat de collectie Griekse en Romeinse beeldhouwwerken.

Galleria dell’Accademia

De Galleria dell’Accademia is een museum in Florence, in de Italiaanse regio Toscane. Dit museum is vooral bekend vanwege de beeldhouwwerken van Michelangelo die er staan. Vooral het bekende beeld van David trekt veel bezoekers. Dit beeld stond oorspronkelijk op het Piazza della Signoria. Daar staat nu een replica om het originele beeld tegen weer en wind te beschermen. Andere werken van Michelangelo in dit museum zijn bijvoorbeeld de beelden van de vier slaven, Atlantus, De jonge slaaf, De bebaarde slaaf en De ontwakende slaaf. In het museum is verder een collectie schilderijen uit de renaissance te vinden.

Giardino di Boboli

De Boboli tuinen in Florence zijn zeker een bezoek waard. Deze tuinen zijn in de 16e eeuw aangelegd naar een ontwerp van Niccollo Percoli. De tuinen zijn aangelegd voor Eleonora van Toledo, echtgenote van Cosimo I de Medici. De tuinen bieden een prachtig gebalanceerde combinatie van kunst en natuur. In patronen gesnoeide buxushagen worden afgewisseld met standbeelden uit de Romeinse tijd en vijvers en waterpartijen. In de tuinen vindt u verder een amfitheater dat werd ontworpen als Romeins circus, een koffiehuis met een dek waarvandaan u een prachtig uitzicht op de stad hebt, en het Belvedère Fort dat in de vorm van een zes puntige ster werd gebouwd in 1590. De Grotta Grande is een vreemd gebouw dat ontworpen is door Buontalenti. In deze grot staat het beeld de Badende Venus van Giambologna.

Camposanto

De piazza dei Miracoli is een ommuurd gebied in het centrum van Pisa. Dit gebied, dat uitgeroepen is tot UNESCO Werelderfgoed, bied plaats aan vier bekende religieuze gebouwen waaronder de scheve Toren van Pisa. Een van de andere gebouwen is het Camposanto. Het Camposanto is volgens velen de mooiste begraafplaats ter wereld. Het zou gebouwd zijn rondom een scheepslading heilige grond van Golgotha. Deze grond zou naar Pisa gebracht zijn na de vierde kruistocht door Ubaldo de’ Lanfranchi. Het gebouw zelf is een eeuw later gebouwd in 1278 door architect Giovanni di Simone. Het gebouw bevatte vele fresco’s die in de tweede wereldoorlog werden verwoest door brandbommen. Na restauratie is het Camposanto nu weer in volle glorie te bewonderen.

Museo dell ‘Opera del Duomo

De koepel Duomo domineert Firenze. In de oude bisschoppelijke seminarie van deze kathedraal is Museo dell ‘Opera del Duomo gevestigd. Hier maakte Michelangelo het wereldberoemde beeld van David. In het museum zijn de kunstschatten uit de domkerk te bezichtigen. Tot de pronkstukken van het museum behoren de gerestaureerde Paradijsdeuren van Ghiberti. In het museum zijn vele prachtige beeldhouwwerken te vinden, waaronder een piëta van Michelangelo, een beeld van Maria Magdelena dat gemaakt is door Donatello en een overzicht van beeldhouwwerken uit Pisa. De prachtige kerkschatten bestaan onder meer uit een ivoren beeldje van Madonna, panelen met oosterse figuren van ingelegd marmer en een beschilderd houten kruis voor de graftombe van aartsbisschop d’Elci. De collectie bevat verder koorbanken, versierde geschriften en een verzameling archeologische voorwerpen.

Basilica di Santa Croce

In Florence vindt u de Basilica di Santa Croce aan het Piazza Santa Croce. Deze gotische basiliek is de grootste franciscaner kerk ter wereld. In de prachtige kerk zijn vele grafmonumenten te vinden. Een van deze grafmonumenten is de tombe van Michelangelo. Al in 1294 werd er begonnen met de bouw door Florentijnse architect Arnolfo di Cambio. Het kerkgebouw is ook bijzonder vanwege de zestien kapellen en de lengte van 114 meter. In de kerk heeft een groot aantal schilderijen van de school van Giotto. Dit maakt de kerk een van de belangrijkste plaatsen voor laat gotische kunst in Italië.